Ali İlker Tepeköy

14/04/1973 Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi, D.T.C.F. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi ana bilim dalından 1998 yılında mezun olmuştur.

Aynı üniversitede “Marmara Bölgesi Neolitik ve Kalkolitik Çağ Seramiği” konulu teziyle Yüksek Lisansını 2003 yılında tamamlamıştır.

Aynı üniversitede  “ Başlangıcından M.Ö 2. Binin Sonuna Kadar Tasvirli Sanat Eserleri Üzerinde Görülen Erkek Kıyafetleri” konulu doktora programında tez aşamasındadır.

1998 yılında Adıyaman Müze Müdürlüğünde Müze Araştırmacısı olarak göreve başlamıştır.  Kocaeli Müze Müdürlüğünde Arkeolog ve Müzik Müzesi Müdürü olarak çalışmıştır.

2006 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Eğitim Programları kapsamında Malta’da Archaeological Society Malta tarafından“ Malta: An Archaeological Treasure House in an Island Context konulu Kursa katılmıştır.

2006 yılında Almanya Bochum Deutches Bergbau-Museum “Uluburun Gemisi, 3000 Yıl Önce Dünya Ticareti” konulu sergiye, Sergi Komiseri olarak katılmıştır.

1999 Diyarbakır ili, Bismil İlçesi, Şahintepe Höyük Kazısı, 2002 Antalya, Karain Kazısı; 2005 ve 2009 İzmir, Kızılburun Roma Batığı Sualtı Kazısı, 2006 Bergama Allianoi Müze Kurtarma Kazısı,1999 Konya ve çevresi Yüzey Araştırması, 2007 yılı Kaş-Muğla Sualtı Yüzey Araştırması-Sanal Müze Projesine Bakanlık Temsilcisi olarak katılmıştır. 2004 Kayseri, Kültepe Kazısına Heyet Üyesi olarak katılmıştır.

Halen Kültür Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Yıldız Sarayı Müze Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.