AYŞE ÖGÜZ

1955 yılında Adana’na doğdu.İlk,orta ve liseyi  İstanbul’da bitirdi.Marmara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulunu 1980 yılında bitirdikten sonra Basın İlan Kurumun’da çalışmaya başladı.1982 yılından itibaren ilan servisi şefliği ve müdür yardımcılığı görevlerini yaptığı Kurumdan 1997 yılında ayrıldıktan sonra Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ve İktisadi İşletmesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Derneği ve Yıldız Sarayı Vakfı  halkla ilişkiler ve  muhasebe danışmanlığı yaptı.

Tezhip ve el sanatları çalışmaları yapan Ayşe Ögüz, 1999-2013 yılları arasında sırasıyla; Avrupa Koleji el sanatları danışmanlığı ve yönetimi, Esenkent Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı sanat danışmanlığı, 2005’den itibaren 6 yıl  ATA- Houston Amerikan Türk Festivali, Dallas Türk Festivali ve Kırım  Türk Festivali’nde  el sanatları workshop ve sergilerine katılmıştır.

2005-2013  yıları arasında ise çeşitli AB Projelerinde  finans müdürlüğü  ve proje yönetimi görevlerini yapan  Ayşe Ögüz, evli ve iki çocuk annesidir. Yıldız Sarayı Vakfı’nın Mütevelli Heyet Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.