rsz_ysv

Tarihin bizlere bıraktığı güzel emanetlerden biri olan, sadece şehre  değil tüm Türkiye’ye büyük bir artı değer olan Yıldız Sarayı’nın ve bu tarihi emaneti korumak üzere yola çıkan Yıldız Sarayı Vakfı’nın  Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenerek, büyük  sorumluluğunu omuzlarıma almanın gururu ve bilinciyle ülkemize hizmet sunmayı bir borç biliyorum. Yarınlarımızı, tarih bilinci ile daha da aydınlatmak umuduyla sizlere selam ve saygılarımı sunarım.

Türk Osmanlı Saray mimarisinin hayata geçen son örneği olan Yıldız Sarayı, eşsiz konumu, hayranlık uyandıran mimarisi ve bir döneme eşlik eden hatıraları ile tarihimizin en gözde eserlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Tüm dünyada hayranlık uyandırmış ve dünya tarihine yön vermiş Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahlarına ev sahipliği yapan Yıldız Sarayı, şüphesiz ki hepimiz için tarihi olduğu kadar duygusal anlamlar da taşımaktadır. Gayemiz, bu müstesna eserimizi günümüzde de yaşatmaktır. Yıldız Sarayı, sahip olduğu tarihsel birikimi, mimari estetiği muhafaza ederek genç nesillere tarih bilincini aşılamaya devam edecektir.

Yıldız Sarayı Vakfı; ülkemizin, toplumumuzun sosyal gelişimine her zaman duyarlı olmuştur. Sosyal sorumluluk anlayışımız; tarihi ve kültürel emanetlerimizdeki muhafaza ve iyileşmeleri teşvik eden bir yaklaşımdır. Bu konularda, toplumun her kesiminden alacağımız destek ve güven duygusu bizler için en büyük motivasyon kaynağı olacaktır.

Değerli mimarlarımız, sanatçılarımız, eserlerini bizlere armağan ederken bu toprakların sanat geleceğine güvenmişlerdi. Bu ülke topraklarında varlığını sürdüren bizler de, bu emanete sahip çıkmaya ve tarihsel bilincimizin gelişeceğine inancımızı sürdürüyoruz.

Saygılarımla

Doç.Dr. Zeynep Karahan Uslu