“Geleneksel ve Zamansız” Sergisi Sanatseverlerle Yıldız Sarayı Vakfı Evsahipliği ile Buluştu

Resim SergisiYıldız Sarayı Vakfı, Yıldız Sarayı Kaskat Köşkü kapılarını “Geleneksel ve Zamansız” Sergisi için açtı.

Uluslararası üne sahip sanatçı Soudad Kandemir’e ait eserlerden oluşan sergi 7 ila 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kaskat Köşkü’nün kapısını aralayacak olan tüm sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunuldu.

Sergide yer alan eserler Sanatçı Kandemir’in yağlıboya resimlerinden oluşan bir kompozisyona sahip. Geleneksel motif ve imgelerin modern bir yorumla buluşmasıyla renklenen tuvallerin zengin bir armonisini sunan sergi Yıldız Sarayı Vakfı’nın bu bahar sanatseverlerle buluşturduğu ikinci sergi.

Temel sorumluluk alanını sanat ve kültür alanındaki sorumluluklar üzerinden çerçevelendiren Yıldız Sarayı Vakfı adına Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.Zeynep Karahan Uslu serginin açılışında yaptığı konuşmada “Geleneksel ve Zamansız Sergisi aynı zamanda sanatı kamu ve sivil toplum kuruluşu boyutlarıyla sözde değil özde desteklediği yeni Türkiye’nin de açık göstergeleri arasında yer almasıyla da ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etmek isterim ve Goethe’nin “Sanat ne kadar uzun Allahım ve hayat ne kadar kısa” ifadesinde olduğu gibi bugünlerin olduğu kadar geçmişimizin ve geleneğimizin motiflerini de yarınlara taşıyarak güçlendiren Soudad Kandemir hanımefendiyi huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum” sözlerine yer verdi.

İş ve cemiyet hayatının tanıdık simalarının da yer aldığı sanatseverlerin kokteyl sırasında sergi üzerine sohbet etmeleri ile devam eden programda çok sayıda basın mensubu da yer aldı.