Sultan II. Abdülhamid Han’ın Opera Arşivi Yıldız Sarayı Vakfı’na Bağışlandı

can

Sultan II. Abdülhamid Han’ın Opera Arşivi (Musikan-ı Hümayun) Yıldız Sarayı Vakfı’na Bağışlandı

Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu’nun girişimleri ile 2013 yılının Ağustos ayının ilk haftasında  ll. Abdülhamit’in Opera Arşivi (Musika-i Hümayün), Yıldız Sarayı Vakfı’na ulaşmıştır.

Yıldız Saray Tiyatrosu Direktörü Arturo Stravolo’nun ailesinin istanbul’da yaşayan son üyelerinden Natale Carietti’yle iletişime geçen Ali Serim, arşivin Yıldız Sarayı Vakfı’na bağışlanması yönündeki girişimleri gerçekleştirmiştir.  On iki koliden meydana gelen bu geniş arşivin, 2013 yılında Yıldız Sarayı Vakfı girişimleriyle oluşturulacak müzikolog ve akademisyen ekibi tarafından incelenmesi ve tasnif edilmesi iş ve işlemlerinin tamamlanması planlanmaktadır.