Sultan II.Abdülhamid Han’ın Tahtı Restore Ediliyor

Ali İlker Tepegül, Zeynep Karahan Uslu, Züleyha-Ömer Faruk Özgül (34)Yıldız Sarayı Vakfı tarih ve kültür alanındaki sorumluluğunu bir başka çalışma ile sürdürmeye devam ediyor. Yıldız Sarayı Vakfı, Sultan II.Abdülhamid Han’ın Cuma selamlığı sırasında ve elçi kabullerinde kullandığı tahtının restore edilmesini sağlıyor olacak.
Tahtın restore edilmesinin maliyetini, iş dünyasının önde gelen ailelerinden Özgül ailesi üstlendi.
Özgül Holding işbirliği ile Yıldız Sarayı Vakfı,  Sultan II.Abdülhamid Han’ın tahtının tarihi belleğimizdeki yerini yeniden canlandırıyor olacak.

17 Ekim 2014 tarihinde Yıldız Sarayı Müzesi Giriş Salonu’nda gerçekleştirilen bir tören ile Özgül Holding adına Ömer Faruk Özgül’e  Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.Zeynep Karahan Uslu tarafından bu işbirliğine sundukları katkı dolayısıyla bir plaket takdim edildi.

IMG-20141019-WA0005Yıldız Sarayı Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.Karahan Uslu yaptığı konuşmada tarihe ilişkin sorumlulukların yerine getirilmesinde paydaş olmanın önemine vurguda bulundu ve Özgül ailesine teşekkür etti.

Temsili çekin sunulmasının sonrasında “Sultan II. Abdülhamid’in Cülus Hediyeleri” isimli sergi iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri tarafından izlendi. Klasik Türk müziğinin seçkin eserlerinin icra edildiği gece kokteyl ile devam etti.