Sultan II.Abdülhamid Han’ın Vefatının Sene-i Devriyesi İdrak Ediyoruz

images (1)

Sultanı II.Abdülhamid Han vefatının sene-i devriyesinde bıraktığı büyük mirasın sorumluluğu ve minnetle anılıyor.

31 Ağustos 1876’da hükümdar olan Sultan II.Abdülhamid Han Osmanlı Devleti özeli ve dünya geneli konjonktürün tüm olumsuz şartlarına rağmen milletine önemli hizmetler armağan eden bir Sultan olarak 27 Nisan 1909 tarihine değin 33 yıl gibi oldukça uzun bir süre tahta kalmıştı.

Sultan II.Abdülhamid Han Osmanlı tahtında yer aldığı süre boyunca ve sonrasında bugüne kadar uzanan süreçte de dünyanın farklı ülkelerindeki devlet adamları, bilim insanları ve dönemin entelektüelleri tarafından ilgi ile takip edilen bir Sultan oldu. Önemli sayıda yayına şahsiyetinin pek çok farklı niteliği konu edildi.

rsz_cbr_0065

Yıldız Sarayı Vakfı başta olmak üzere hali hazırda pek çok sayıda sivil toplum kuruluşu, kamu tüzel kişiliğine sahip kurum ve kuruluş tarafından farklı yönleri üzerine çeşitli etkinlikle hem Han’ın bırakmış olduğu büyük mirasa sahip çıkılma gayreti hem de yeni kuşaklara bu mirasın aktarılması sorumluluğu layık-ı veçhile yerine getirilmeye çalışılıyor.

1780073_631051980275890_1474716526_o