Yıldız Sarayı Kapılarını Yıldız Sarayı Vakfı “Sultan II.Abdülhamid Cülus Hediyeleri” için Açtı

123

Yıldız Sarayı Vakfı, “Sultan II.Abdülhamid Cülus Hediyeleri” sergisini 17 Eylül 2014 tarihinde Yıldız Sarayı Kaskad Köşkü’nde açtı.

“Sultan II.Abdülhamid Cülus Hediyeleri” sergisinin açılış törenine Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu hanımefendi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milletvekilleri, İstanbul’dan ve İstanbul dışından Belediye Başkanları, Osmanlı Hanedan üyeleri, farklı ülkelerin büyükelçi ve konsolosları, iş dünyasının öne çıkan isimleri ve kültür sanat hayatının tanıdık simaları ile birlikte çok sayıda konuk katıldı.

Sare Davutoğlu hanımefendi törende yaptığı konuşmada sergide yer alan eserlerin Osmanlı’nın dünya genelindeki nüfuzunun etkinlik düzeyine ilişkin önemli nişaneler olduğunu belirtti.

DSC_0270DSC_0098

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.Zeynep Karahan Uslu serginin sadece her biri kendi dönemlerinin estetik zirvesinin seçkin örnekleri arasında yer alan tarihi eserlerin bir araya getirilmesiyle sınırlı bir kültür etkinlik olmadığını aynı zamanda Osmanlı medeniyetinin bugünkü tüm mirasçılarının kültür ve siyaset hazinesine dair ufukları genişletecek bir kültür tasavvurunu sunmakta olduğunu ifade etti.

rsz_hay-yildizsergi-06DSC_6252

Sultan II.Abdülhamid Han’a cülus hediyeleri olarak sunulan hediyelerden oluşan sergi bugüne kadarki bu mahiyetteki tüm sergilerden daha zengin bir içeriğe sahip olması yönü ile öne çıkıyor.

“Sultan II.Abdülhamid Cülus Hediyeleri” sergisi 17 Ekim 2014 tarihinde kadar izlenebiliyor olacak.