Yıldız Sarayı Vakfı AnnaLindh Vakfı Üye Ağına Katıldı

ALF-Turkey-RGB

Yıldız Sarayı Vakfı, 20 Şubat 2014 tarihi itibariyle Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürler Arası Diyalog Vakfı’nın üye ağına katıldı.

2005 yılında Avrupa-Akdeniz İşbirliği’nin 44 üyesi tarafından kurulmuş olan Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürler Arası Diyalog Vakfı bölgenin ortak geleceği için sivil toplum kuruluşlarını desteklemek ve Akdeniz’de kültürlerarası işbirliğini geliştirmek amaçları özelinde faaliyette bulunmaktadır. Anna Lindh Vakfı’nın üye ağında Bölge genelinde 3000 üzerinde sivil toplum kuruluşu yer almaktadır.

Anna Lindh Vakfı üye ağı içinde yer alan üyeler hem doğrudan Anna Lindh Vakfı ile hem de üye ağı içinde yer alan 3000’in üzerindeki sivil toplum kuruluşu ile faaliyette bulunabilmektedir.

Temel faaliyet ve işbirliği alanları ise; kültürden sanata;eğitimden gençliğe; medyadan toplumsal ortak değerlere kadar uzanan geniş bir yelpazede yer almaktadır. Bu geniş aralık içinde yer alan konular özelinde ortak faaliyette bulunan Vakıf ve Üyeleri aynı zamanda projeler üzerinden sağlanan hibe destekleri ile de ortak, bütüncül gelişime katkı sağlama imkânı sunmaktadır.

Yıldız Sarayı Vakfı’nın tüm bu işbirliği olanak ve imkânlarından yararlanacağı ve tüm bu ortaklık ve işbirliği kültürüne katkı sağlayacağı öngörülmektedir.