Yıldız Sarayı Vakfı Başkanlığı

Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Zeynep Karahan Uslu’nun değerli çabalarıyla, Sultan II. Abdülhamid’in tahttan indirildikten sonra Tasfiye komisyonu marifeti ile dağıtılan Yıldız Sarayı’na ait eşyaları kendi orijinal mekanlarında, tarihi gerçeklere uygun olarak teşhir edilmesini sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

resw

Bu amaçla Yıldız Sarayı ve tarihsel gerçekliği açısından büyük önem taşıyan ve Cumhurbaşkanlığımız envanterlerinde olup, Sultan II. Abdülhamid’in tahttan indirildiğinin kendisine tebliğ edildiği Küçük Mabeyn Köşkü Alt Salonuna ait orijinal mobilyalardan olan; Lake Masa ve Sandalyeler tarihe tanıklık yaptıkları orijinal mekanlarında sergilenmek üzere 22.12.2015 tarihinde yerini almış bulunmaktadır. Bu doğrultuda Vakıf olarak sunduğumuz önerimizi kabul ederek Osmanlı’ya, ecdadımıza ve milli kültürümüze sahiplenişinin müşahhas örneklerinden birini daha sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi  de bir kez daha ifade ederiz.

resww