Yıldız Sarayı Vakfı Çok Özel Bir Sergi İle Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

davetiye1

Yıldız Sarayı Vakfı, Sultan II. Abdülhamid Han’ın 25. Cülus Hediyeleri sergisi ile 17 Eylül 2014 tarihinde kapılarını açıyor olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’nun teşrifleriyle, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in himayelerinde gerçekleştirilecek olan sergi, içerdiği eser sayısı itibariyle bugüne kadar gerçekleştirilen sergiler arasında en zengin içerikli olması itibariyle ayrı bir önemin sahibi olma niteliği taşıyor.

Sultan II. Abdülhamid Han’ın 25. Cülus Hediyeleri sergisinde Yıldız Sarayı Müzesi’nde ve Topkapı Sayı Müzesi’nde yer alan Sultan Abdülhamid Han’a yabancı devlet adamları tarafından hediye edilen cülus hediyeleri sergileniyor olacak. Sergiye ilişkin katalog ise sergide yer alan eserlerin yanı sıra alanında uzman kişi ve akademisyenlerce kaleme alınmış makaleleri de kapsayan içeriği ile ilgililer ile buluşuyor olacak.

rsz_sergi8-rsz_sergi13-

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr.Zeynep Karahan Uslu kültürel ve tarihi mirasın yarınlara intikal ettiriyor olan böylesi köprülerin sağlam harçlarla karılmasının önemli bir sorumluluğu inşa ettiğini belirtti.

17 Eylül 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilecek olan sergi 17 Ekim 2014 tarihine değin gezilebiliyor olacak.