Yıldız Sarayı Vakfı olarak Beştepe Külliyesi’ndeki STK buluşmasına katıldık.

Emine Erdoğan, Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) kadın temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’nde ağırladı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, STK’ların misyonlarına değinerek, sivil toplumun, Türkiye’nin demokratik gelişimiyle paralel bir gelişme içinde olduğunu söyledi.

kadin

Dünyadaki sivil toplum kuruluşlarından örnekler veren Erdoğan, vakıf medeniyetine sahip Türk vatandaşlarının, istatistiklere girmeyen geniş bir gönül defterine sahip olduğunu ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının adeta okul gibi çalıştığını ve özellikle kadın sorunlarının giderilmesi noktasında önemli sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Erdoğan, toplumların dönüştürücü gücü STK’ların, tarihi dönemlerde etki ve sorumluluklarının daha büyük olduğunu dile getirdi.

Emine Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine demokratikleşmeye katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

98745efe-2e2d-4496-8616-52eede39f201Toplantıya Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Doç.Dr Zeynep Karahan Uslu’nun da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Doç.Dr Zeynep Karahan Uslu toplantıda sivil toplum kuruluşları çalışmalarına ilişkin görüşlerini aktardı.