Yıldız Sarayı Vakfı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurul Üyesi Oldu

UNESCOUNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu 17 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da toplandı.
Yıldız Sarayı Vakfı, 25 Ağustos 1949 tarihi itibariyle ülkemizde faaliyette bulunan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu’nun 77 üyesinden biri oldu.
Genel Kurul; Millî Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları adına kontenjanlarınca atama yoluyla, diğer kurum temsilcileri ve kişiler içinse 4 yılda bir yapılan seçimle oluşturulmaktadır.
UNESCO’nun dünya genelindeki ilk ülke komisyonları arasında yer alan Türkiye Milli Komisyonu’nun Genel Kurulu;  eğitim, bilim, kültür ve iletişim işleriyle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşları, UNESCO tarafından yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirmek, bunların faaliyetlere katkı ve katılımlarını sağlamak yönünde bir misyon taşıyor.

Yıldız Sarayı Vakfı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu üyesi olarak bundan sonraki süreçte belirtilmiş çerçeve içinde yer alan toplumsal sorumlulukları birlikte gerçekleştirmek üzere Türkiye’yi temsil eden yapılardan biri olarak faaliyette bulunuyor olacak.