Loading...

Haber Detay

Yıdız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu Unesco TMK Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

  • Tarih : 18.05.2018

UNESCO (Birleşmiş Millletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Türkiye Millî Komisyonu 27. Dönem Genel Kurulu 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerle, 2018-2022 yılları arasında görev yapacak Yönetim Kurulu Üyeleri belirlendi.

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı, 22.,24. Dönem milletvekili Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Sivil toplum kuruluşları, Üniversiteler, kamu kurumları, tanınmış şahsiyetler arasından seçilen Yönetim Kuruluna Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’da dahil oldu. Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı, 22.,24. Dönem milletvekili Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu UNESCO TMK Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Genel Kurul; Millî Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları adına kontenjanlarınca atama yoluyla, diğer kurum temsilcileri ve kişiler içinse 4 yılda bir yapılan seçimle oluşturulmaktadır.
UNESCO’nun dünya genelindeki ilk ülke komisyonları arasında yer alan Türkiye Milli Komisyonu’nun Genel Kurulu;  eğitim, bilim, kültür ve iletişim işleriyle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşları, UNESCO tarafından yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirmek, bunların faaliyetlere katkı ve katılımlarını sağlamak yönünde bir misyon taşıyor.

 

Prof. Dr. Karahan Uslu “Mesleki birikimimi ifade edebileceğim, uluslararası katma değeri çok yüksek kuruluşun karar vericileri arasında yer almaktan, üniversitemizi de bu süreçlere şahsım üzerinden dahil etmekten onur duyuyorum” dedi.

Çankaya Üniversitesi öğretim kadrosu mensupları arasından ilk kez bir akademisyenin UNESCO TMK Yönetiminde yer alması memnuniyetle karşılandı.