Loading...

Haber Detay

Yıldız Sarayı Vakfı Geleneksel İftar Daveti

  • Tarih : 4.06.2018

YILDIZ SARAYI VAKFI’NIN İFTAR DAVETİNE

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ KATILDI 

Yıldız Sarayı Vakfı (YSV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun ev sahipliğinde Pera Palas Oteli’nde, 31 Mayıs Perşembe akşamı Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla milli kültür seferberliğine katkı için geleneksel iftar daveti gerçekleştirildi.

İftar davetine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, YDA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, DEMSA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, İhlas Holding Medya Grup Başkanı Aslıhan Ören, Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selin Bozkurt, Buket Taşdelen, Müge Tezman Sırmabıyık, Zafer Kozanoğlu gibi cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda seçkin davetli iştirak etti.

T.C Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş iftar davetinde yaptığı konuşmada “Bugün burada bu ramazan sofrasında bizleri biraraya getiren Yıldız Sarayı Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Güzel bir ramazan sofrasında hep birlikte buradayız. Büyük bir sorumluluk taşıyan milletin çocukları olarak bu ramazan sofralarını hep birlikte paylaşıyoruz. Müslümanlık her anlamda Müslüman kardeşleriyle iyiliği, kötülüğü bütün var olan tehditleri, güzellikleri paylaşmaktır. Ramazan bize bu paylaşma duygusunu yaşamamızı, bu sofralarda kimsesiz, yoksul yolda kalmışları hatırlayarak onlarla imkanlarımızı, ufuklarımızı, fikirlerimizi, ideallerimizi ,gelecek duygularımızı bölüşmemizi  sağlıyor” dedi.

Kurtulmuş, iftar davetindeki konuşmasında, “Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye kadar güçlü bir kültürel geçmişi olan ülke yoktur. 24 büyük medeniyet Anadolu’dan geçti. Troya’dan Osmanlı’ya kadar. Gerek İslam gerekse de İslam öncesi döneminin çok büyük uygarlıklarının işaretlerini ve eserlerini taşıyan, gerek binaları, gerek yazılı, sözlü kültürüyle, gerekse şarkıları türküleriyle, gerek kıyafetleri ve yemekleriyle olsun büyük medeniyetlerin her birisinin izlerini taşıyan bu kadar zenginliği bu kadar çeşitliliği olan başka bir ülke yoktur. Bu ülkenin gücünün farkına varmak zorundayız. Bunun için de Türkiye’nin ekonomi ve teknolojide güçlü olması, kendi ayakları üzerinde durabilme başarısıyla mümkünse kültürel birikiminin farkına varması da ancak kültürel milli bağımsızlık düşüncesiyle mümkün olabilir.” dedi.

Programın açılışında konuşan Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2013 yılında göreve gelmesinden bu yana, YSV’nin gerçekleştirdiği sanat, kültür, tarih alanındaki yayın, araştırma ve proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu iftar davetinde yaptığı konuşmada “Dünyanın her zamankinden çok daha fazla barış ve huzura ihtiyaç duyduğu bir dönemde kalbimizi ve aklımızı berraklaştıran insanlık ideallerini daha güçlü idrak ettiren Ramazan ayında, iftar sofralarının etrafında gönüllerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece bir kulluk sorumluluğu olmakla sınırlı olmayan, farklılıkları, çatışmaları bir tarafa bırakıp, yeni başlangıçlara millet ve ümmetçe kapı açabilme gerekliliğini de çok daha güçlü hissettiren bu kıymetli zaman diliminde biz de Yıldız Sarayı Vakfı olarak ülkemizin milli kültürünü, sanatını, tarihi mirasını güçlendirme adına 36 yıldan beri süregelen Vakıf yolculuğumuzu devam ettiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu bağlamda Vakfımızın kuruluşundan bu yana en verimli senelerinden birini idrak ettiğini, ilk kez İstanbul’un dışına çıkıp, sınırlarını Anadolu’ya genişlettiğini, sosyal ve kültürel projeleriyle birçok ilin kültür hayatına faaliyetlerimizle katkı sağlayabildiğimizi de belirtmek isterim. Yine bu yıl içinde yurt dışına da kültür mirasımızın ışığını taşımayı planlıyoruz ve inşallah bu hedefimizi des gerçekleştirme imkânı bulacağız.

Vakfımız gerçekleştirdiği sanatsal etkinlikler, Yıldız Sarayı’nın tanıtımına katkı sağlayan projeleri, Osmanlı sanatlarının geliştirilmesine odaklanan mesleki eğitim programları, genç sanatçılara yönelik destekleri, bilimsel değeri yüksek kitap ve katalog yayınları, tarihi şahsiyetlerimizi ve medeniyet köklerimizi geniş toplum kesimlerine idrak ettirmeye katkı sağlayan Panel, konferans, Sergi, konser ve restorasyon çalışmaları üzerinden pek çok alanda ülkemize katkı sağlamaktadır. Yine kuruluşundan beri ilk kez bu yıl Vakfımızın UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyeliğine takdir edilmesinin, şahsımında UNESCO TMK Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesinin onurunu yaşadığımızı da paylaşmak isterim.

Ve elbette bütün bu çalışmalar siz değerli gönüldaşlarımızın maddi ve manevi desteğiyle sürebilmekte olup, ancak sanat ve kültüre hak ettiği kıymeti veren toplumların diğerlerinin önüne geçtiği bir Dünya’da, ülkemizin ilerlemesinin olmazsa olmazı olarak gördüğümüz bir çalışma alanında sizlerden aldığımız güçle yolumuza devam ettiğimizi ifade edip, bize bu manevi tatmini yaşatan tüm destekçilerimize şükranlarımızı sunuyor, Sayın Bakanımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşrif ve güvenlerinden ötürü teşekkür ediyor, Rabbimizden nice Ramazan-ı Şerif’lerde bir arada olmamıza imkan tanımasını niyaz ediyoruz. Sağolun, varolun ve inşallah hep var olun.” dedi.